Galleri Krebsen
Studiestræde 17 A
1455 København K

3. – 25. februar 2012

Sat udenfor

Tove Dehn’s billedserie på 20 selvstændige billeder trykt på lærred fortæller hver især deres egen lille historie. Samlet er billederne en hverdagsfortælling hentet ind af kameraet med Tove Dehn’s sans for stram komposition af motiver og lysets betydning for stemninger.

Tove Dehn har igennem knap to år fulgt Gentofte Kommunes kørselsplan for afhentning af storskrald. Hun har fundet langt de fleste af motiverne i sin hjemkommune Gentofte samt i Gladsaxe og Holte og har taget flere tusinde fotos af storskrald tidlige morgener og sene eftermiddage, hvor lyset har tilført motiverne ekstra dybde. Før klunserne er kommet forbi, har hun været ude på villavejene for at finde sine ’uberørte’ motiver af stole, sofaer, kasser og reoler mm., som hver især giver et indblik i dagens Danmark. Motiverne i billedserien er fasthold af kameralinsen fuldstændig som de er placeret udenfor boligerne uden styling af nogen art.
”Borgerne sætter deres ting ud på en nydelig måde, som det ses i mine billeder. Jeg har ikke redigeret i opstillingerne, men fotograferet som tingene er sat udenfor,” forklarer Tove Dehn.
Fotografierne er beskåret tæt på motiverne, men bevaret som de er set gennem Tove Dehns fotolinse. Først efter at være lagt ned på computerens harddisk har Tove Dehn brugt timer på optimering og bearbejdning af lys, kontraster og farver, ligesom hun har rettet op på villavejenes hældninger for i billedserien at kunne skabe stringente motiver, som giver øjet rolige oplevelser. Hun har med varm forståelse og anstrøg af humor givet os sin fortolkning af, at kasserede møbler også kan have deres skønhed.
Det er bag skærmen det største arbejde er foregået med at skabe udstillingens stramme billedkomposition i en poetisk, stille æstetik, som er kendetegnende for Tove Dehn’s kunstneriske udtryk.

’Sat Udenfor’ består af 20 fotos printet på lærred og sat på blændrammer. Hvert billede måler 50 x 37 cm. Tilsammen måler ’Sat Udenfor’ i ophængningen ca. 2,30 x 2,26 meter.

Karen Fredslund Ellegaard
Journalist, designer News/2
www.news2.dk